Vianočné stretnutie 2015

V nedeľu popoludní (13.12.) sme sa stretli k vianočnému stretnutiu s témou Tri dary, na ktorom sme spievali, hrali sa, poznávali posolstvo troch darov a tvorili.

Spomínané tri dary neboli obyčajné dary, aké by sme mohli nájsť pod vianočným stromčekom. Prvý dar bol, dar od Pána Boha pre každého človeka. Bol ním Pán Ježiš, ktorý nám na zem bol darovaný v Betleheme, kde sa narodil Márii a Jozefovi. Prišli sa Mu pokloniť pastieri, a inak sa zdalo, že Ho nikto nechce. Dnes sa tento vzácny dar ponúka na prijatie každému z nás znova.
Druhý dar bol tiež veľmi vzácny a drahý. Bol to dar záchrany od hriechu a večnej smrti. Bol to život Pána Ježiša, ktorý sa za nás obetoval na kríži. Ale nezostal mŕtvy, Boh Ho vzkriesil a tak zvíťazil nad smrťou. Je to dar víťazstva nad temnotou od Pána Ježiša.

Tretím darom sme my. Ja a ty. Dajme seba Pánu Bohu. Dajme mu svoje, ruky, ktoré budú robiť dobré veci, dajme mu svoje nohy, ktoré budú chodiť radi do kostola, na besiedku …, dajme mu svoje ústa, ktoré budú hovoriť len pekné veci na radosť Pánu Bohu aj ľuďom.

Slovom nám poslúžili Alenka, Lukáš a brat farár, fotili konfirmandi Jakub a Ján, na gitare hral Michal. Ozdoby na darovaný stromček priniesli všetci zúčastnení. Spolu sme vyzdobili vianočný stromček a v závere sme vyrobili 3D vianočnú pohľadnicu.

Ďakujeme Pánu Bohu za požehnaný čas pri Božom slove a v spoločenstve.

Alenka Findrová