Mládežnícky Silvester 2015

Ako je zvykom stretli sa mládežníci na Silvestra, aby spoločne vnímali prelom rokov a hlavne skúmali, aký je odkaz hesla roka 2016: Ako keď matka teší niekoho, budem vás tešiť. Iz 66,13

Pre naše stretnutie sme mali prichystaný pestrý program od aktivity rodičovskej starostlivosti, cez tradičnú prípravu záložiek až k chlapskej výrobe vešiakov. Napokon kvôli tomu, že nás bolo pomenej sme ostali len pre výrobe záložiek, ktorými sme chceli potešiť hlavne naše Modlitebné spoločenstvo.

Veľmi vzácny bol pre nás čas nad štúdiom Božieho slova. Na úvod sme si pripomenuli heslo roka 2015 (Preto prijímajte sa vospolok, ako nás aj Kristus prijal na oslávenie Boha). Zistili sme, že rok je dlhá doba a bez pripomenutia sa nám pravdy Biblie strácajú a tak sme zvažovali, že tohtoročné heslo si vieme vždy dobre pripomenúť vždy keď uvidíme starostlivosť rodičov o deti. Kontext v Biblii je obrazom starostlivosti o dieťa, ktorý je pripodobnený k Jeruzalemu – miestu starostlivosti, ochrany a požehnania. Podobne ako rodičia pre deti. Samozrejme to isté platí vo vzťahu lásky Pána Ježiša k cirkvi a nám veriacim v nej. Tým sa povzbudzujme v roku 2016.

Samozrejme na záver nesmela chýbať už naša tradičná kapustnica. S istotou Božej ochrany, požehnania a starostlivosti sme sa rozchádzali do našich domovov.

Michal Findra

One comment

  1. Hoci oneskorene, ale o to srdečnejšie, sa chcem poďakovať našim mladým sestrám a bratom za ich námahu, vynaloženú na výrobu záložiek s heslom roka 2016. S radosťou sme prijali takýto milý a užitočný darček členom Modlotebného spoločenstva… takto určite nezabudneme, že Pán Boh chce mať s nami najintímnejší vzťah – taký osobný, ako má matka s dieťaťom. Jemu buď za to vďaka a chvála za takúto výsadu Božích detí a nech On sám bohato požehná obe spoločenstvá – mládeže i modlitebníkov! Zuzana Valeková

Comments are closed.