Mládežnícky tábor Skalité 2013

Od 11.-18.8.2013 sa mládežníci zo Štrby, Popradu a Šváboviec vybrali na mládežnícko-dorastový tábor do malebného kúta Slovenka, kde sa stretávajú tri hranice do Skalitého.

Celý predĺžený týždeň sme prežili na chate pri ŽSR zastávke Skalité – Serafínov asi 1 km od Poľska. Pri príprave tábora sme zvoli tému o apoštolovi Petrovi a jeho život nás motivoval k téme s názvom Cesta za víťazstvom, lebo Peter putoval za víťazstvom v Pánovi Ježišovi Kristovi. Hlavné večerné zamyslenia sa teda venovali Petrovi. Bolo to Božie konanie pri povolaní Petra, pri Petrovom chodení po vode, pri Petrovom vyznaní, pri Petrovom zážitku na hore premenia, pri Petrovom zlyhaní, pri Petrovej kázni na Letnice, pri Petrovej návšteve u Kornélia.

Náš tábor bol spojený aj s ďalšími aktivitami. Skoro každé ráno sme mali stíšenie, po ktorom boli skupinky kde sme bližšie diskutovali nad témami a stíšeniami. Poobede boli súťaže po skupinkách. Celkovým víťazom sa stali modrí, ale ani žltí, zelení a červení neboli najhorší J. Jeden deň sme mali výletný. Jedna skupina bola na turistike po hrebeni (hranica SK-PL) na Kykule (1087 m.n.m) a druhá v skanzene s úvraťovou železnicou vo Vychylovke. Iný deň sme boli na kúpalisku v Jablunkove v Čechách.

Tábor sa všetkým veľmi páčil a jasne nás viedol k pochopeniu, že Pán Ježiš je stredobodom života kresťana. Kristus dáva nášmu životu jasný zmysel tak, ako dal zmysel Petrovmu životu.

Michal Findra