Ping-pongový turnaj 1.5.2013

Na sviatok práce sme sa stretli v našej zborovej miestnosti k turnaju v ping-pongu. Chceli sme deň voľna stráviť aktívnejším spôsobom aj v spoločenstve kresťanov.

Na úvod nášho turnaja sme sa prezentovali a vznikli nám dve súťažné skupiny –„pokročilí“ a „profesionáli“. V každej skupine bolo 6 súťažiacich. Dohodli sme sa na postupe súťaže, že si každý zahrá s každým na dva víťazné sety do 11 bodov.
Otvorenie turnaja sme začali Biblickým zamyslením nad témou úspechu alebo utrpenia. Zo zamyslenia sme pochopili, že žiť len pre úspech je sebecké, ale Božím plánom pre hriešneho človeka je aj utrpenie, aby sme vedeli pomáhať druhým v ich utrpení. V konečnom dôsledku ani úspech ani utrpenie nie sú cieľom nášho života, ale je to život v spojení s Bohom.
Modlili sme sa za pokojný priebeh turnaja a začali sa jednotlivé zápasy. Mladší i starší išli do každého zápasu s veľkým nasadením. V zdraví sme odohrali všetky zápasy a body a skóre určilo víťazov. V kategórii „pokročilí“ zvíťazil Michal Findra ml. a v kategórii „profesionáli zvíťazil Viliam Kičin. Víťazi boli odmenení.
Záverom sme na modlitbe poďakovali za pekné dopoludnie a dohodli sme sa, že urobíme opäť v budúcnosti takýto turnaj.

Michal Findra