Rodinná čokoládová párty apríl 2013

Viete si predstaviť, že by váš otec bol majiteľom továrne na výrobu čokolády? A viete si predstaviť, že okrem toho by bol váš otec misionár? To všetko zažila Helena Cadburyová, o ktorej sme sa rozprávali na čokoládovej párty v nedeľu 21.apríla v zborovej miestnosti.

Pán Cadbury chcel, aby ľudia radšej pili kvalitnú čokoládu ako alkohol. V jeho šľapajách išla aj jeho dcéra Helena, ktorá v škole rozprávala svojim spolužiačkam o Pánu Bohu a do školy si nosila aj Bibliu, ktorá bola veľmi veľká a ťažká. Neskôr začala používať malú vreckovú Bibliu, ktorú rozdávala svojim veriacim spolužiakom a spolužiačkam. Založili spolu Spoločenstvo vreckových Biblií.

Aj my na našej párty sme mali možnosť zobrať si domov na čítanie zadarmo Nové zmluvy. Učili sme sa spolu pieseň, že každý krok za Pánom Ježišom pripomína, že nás On miluje, a nech to každý vie. Pozreli sme si aj ukážku z filmu o čokoládovej továrni. Dospeláci súťažili proti deťom v rozpoznávaní rôznych druhov čokolády. Keď už dospeláci nevládali jesť čokoládu, deti im radi pomohli zdolať túto disciplínu, dokonca so šťastnými úsmevmi na tvárach. Nakoniec sme si pripravili čokoládové fondue s ovocím. Mali sme ananás, banány, hrušky, pomaranče aj zákusky od mamky.

Ďakujeme, a tešíme sa už teraz na ďalšie rodinné stretnutie.

Alenka Findrová

One comment

  1. Každá detská besiedka je veľkým prínosom pre naše deti.Ďakujem pani Alenka S pozdravom Mirka

Comments are closed.